lauantai 19. marraskuuta 2016

Puolukka-kinuskipavlova

Isänpäivälounaan jälkiruoaksi tein ensimmäistä kertaa pavlovaa. Ihanan kevyttä marenkia. Sisältä sitkeää ja päältä rapeaa. Kinuski olisi näyttänyt paremmalta, jos se olisi tehty fariinisokerista. Tämä resepti Suolaa ja hunajaa -blogista. Muutin ainesten määrää, koska sokeri oli kotona vähissä.


3 kananmunan valkuaista
1,5 dl sokeria
1 tl perunajauhoja
0,5 tl sitruunamehua

Kuumenna uuni 100-asteiseksi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää vaahtoon ruokalusikallinen sokeria kerrallaan koko ajan vatkaten. Kun sokerista on puolet jäljellä, sekoita joukkoon perunajauho ja lisää seosta ruokalusikallinen kerrallaan vaahdon joukkoon. Vatkaa seosta, kunnes se on kiiltävää ja kovaa. Sekoita sitruunamehu vaahdon joukkoon.

Laita marenkivaahto pursotinpussiin. Pursota vaahtoa leivinpaperin päälle ympyrän muotoon. Kuivata marenkia 2 tuntia 100 asteessa. Laske sen jälkeen uunin lämpötila 60 asteeseen, ja kuivata marenkia vielä 2 tuntia. Anna marengin jäähtyä. Koristele pavlova vasta juuri ennen tarjoilua.

Päälle:

kinuskikastiketta
puolukoita


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti